Ervaringen van Ascenders

background image
Ervaringen van Ascenders

Na mijn WO studie en Master op het gebied van Corporate Communication had ik het gevoel dat ik nog lang niet uitgeleerd was. Werken en daarnaast nog een persoonlijk ontwikkelingstraject volgen was voor mij de perfecte volgende stap! Mijn traineeship bij Ascending People heeft me de kans gegeven om mezelf beter te leren kennen, er achter te komen wat ik wel en niet leuk vind en in welke organisatie ik mij prettig voel. Door ervaring op te doen in drie totaal verschillende organisaties heb ik mij weten te ontwikkelen tot een ware professional. Ik geloof dat door mijn traineeship deze ontwikkeling veel sneller gegaan is dan wanneer ik zou zijn gestart met een “reguliere” baan. Samen in een groep van trainees die in dezelfde fase van het leven zitten spar je over inhoudelijke onderwerpen zoals HR, Sales en Organisatiemanagement. Maar ook bespreken we met elkaar welke ontwikkelpunten we hebben, hoe we deze kunnen aanpakken en tegen welke zaken we aanlopen op de werkvloer. Na twee opdrachten op het gebied van Marketing en Communicatie, kreeg ik de kans om me via Ascending people bij Forque te ontwikkelen tot consultant op het gebied van HR en Payroll. Hier werk ik nog steeds met erg veel plezier! Een tip voor aanstaande trainees: een traineeship is een bewuste keuze. Bedenk goed wat je uit het traineeship wilt halen, wat je graag wilt leren, maar vooral ook welke loopbaan je ambieert. Bij Ascending People is heel veel mogelijk. Hoe meer je investeert, hoe meer je eruit haalt!

Hanneke Spoler

Dankzij Ascending people heb ik een uitdagende baan in combinatie met een leerzaam ontwikkeltraject. Dat traject bestaat uit een mix van inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Door vanuit verschillende perspectieven, zoals Sales, Marketing, HR, Lean- en Verandermanagement, naar organisaties te kijken, wordt mijn inzicht in processen en systemen verrijkt. Dat is waardevol om de dagelijkse praktijk beter te begrijpen. Daarnaast leveren de coachingsgesprekken mij handvaten op om mij als mens sterker te maken in mijn werk. Ik ben het team achter Ascending people, maar ook mijn werkgever Twente Milieu, dan ook dankbaar voor het vertrouwen, het maatwerk, de uitdagingen en de investering in mij.

Charlotte Getkate

Wil jij ook een uitdagende functie?

En je op persoonlijk gebied ontwikkelen?

Dan is een traineeship iets voor jou! Kijk bij onze vacatures of er iets voor je bij zit, of neem contact met ons op! Wij helpen je graag je carrière goed te beginnen!

Organisatie: ProjectsOne
Huidige functie: Consultant en trainer in Lean Management

Voorgaande organisaties en functies gedurende het traineeship:
Ubbink: Management Trainee
GApS-International: Personal Assistant

Ascending People heeft gezorgd voor een snelle ontwikkeling van mijn carrière. Voornamelijk de soft skills trainingen en de coaching gesprekken hebben me gebracht waar ik nu sta en ik weet zeker dat ik zonder het traject niet op deze positie zou zitten. Door de soft skills trainingen weet ik het gedrag van mensen te relativeren; waarom klikt het wel met de ene persoon en waarom niet met de ander. Welk gedrag zorgt voor weerstand en waarom? En waarom gaat de één sneller mee in de verandering dan de ander en hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

Als consultant is het belangrijk om zowel de goede als minder goede eigenschappen van mensen in te zien en juist de goede eigenschappen positief weten in te zetten in de projecten. Maar ik zou Ascending people te kort doen als ik niet zeg dat het gehele traject ervoor heeft gezorgd dat ik erachter ben gekomen waar mijn passie ligt, welke organisatie bij me past en van welke functies ik energie krijg. Via Ascending People heb ik mijn plek gevonden en mijn doel voor ogen gekregen.

Ilse Amelink

Organisatie: Extendas
Functie: Business Controller (MT lid)

Het traject bij Ascending People heeft mij erg geholpen om de volgende stappen in mijn ontwikkeling te zetten. Hetgeen dat mij het meeste bij zal blijven is het besef dat iedereen bepaalde kernkwaliteiten heeft die positieve en negatieve kanten hebben. Bij Ascending People leer je heel goed begrijpen hoe je zelf in elkaar zit en hoe je in gesprek kunt komen met anderen om hen ook echt te leren kennen. Ik heb ervaren dat je met die ‘’bagage’’ enorme stappen kunt zetten in je persoonlijke ontwikkeling en in de samenwerking met anderen, waardoor je een bedrijf echt verder kunt helpen in het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Naast de persoonlijke ontwikkeling is het voor mijn functie (en ambitie) als MT lid enorm waardevol om een verdieping te hebben gehad in de verschillende afdelingen, processen en systemen van een organisatie doordat je hierdoor in staat bent om een beeld en visie te vormen over de gehele aansturing van een organisatie. Bij Ascending People is deze verdieping ingedeeld in verschillende onderdelen waarbij ze een mooie combinatie hebben gevonden van theorie, praktische cases en inspirerende gastsprekers en bedrijfsbezoeken.

Als laatste biedt Ascending People je de mogelijkheid om coaching gesprekken te hebben en ervaringen met andere starters op de arbeidsmarkt te delen. Dit helpt je erg om te ontdekken waar je passie ligt en hoe je om kunt gaan met lastige werksituaties.

Tim Betlehem